רשת נגד יתושים וקדחת הנילוס

החלה עונת הקיץ וקדחת הנילוס המערבית מועברת מעקיצות יתושים בין אנשים, קדחת הנילוס דומה למחלת השפעת אך היא יכולה להוביל גם לסיבוכים לדלקת קרום המוח ואף למוות.

התסמינים הם חום גבוה, כאב ראש, חולשה, כאבי מפרקים ושרירים ופריחה המופיעים כשבוע ימים אחרי העקיצה עצמה.

ממה שמוסר משרד הבריאות בעניין אובחנו כבר שלושה מקרים בארץ של בו נדבקו מנגיף זה ועוד ארבעה מקרים של חשד בהידבקות הנגיף.

כיום אין מקרים אלו מיוחדים לאזורים טרופיים מרוחקים מציביליזציה או באזורים נידחים או ביערות במזרח הרחוק.

אלא קיימת אוכלוסיית יתושים נכבדה אצלנו כאן במרכז הארץ. שכן מקרי ההדבקה פה בארץ נתגלו במרכז האוכלוסייה בכפר סבא וראשל"צ כוכב יאיר וחדרה. לקדחת הנילוס אין חיסון או טיפול מיוחד לכן ישנה חשיבות עליונה למנוע אותה

כידוע עיקר הזמן בו נעקצים מיתושים הוא דווקא שעות הלילה בו אנו שוהים בבית ובחדרים. בד"כ היתושים מגיעים מן החוץ דרך החלונות.

העקיצות הן ללא התראה מוקדמת ואת התוצאה מרגישים בדיעבד לאחר השינה בבוקר כאשר מרגישים את הגרדת הנוראה.

התהליך הוא פשוט, חייו של היתוש קצרים מאוד וכך גם תהליך תדירות התרבותו. כאשר נקבת היתוש צריכה להטיל ביצים ולשם ייצורם, היא זקוקה לחלבון המצוי בדם האדם לשם כך היא דוקרת את העור ומפרישה לתוכו את הרוק שיש בו אנזימים נוגדי קרישה המאפשרים לה לשאוב את דמנו במהירות ויעילות.

התוצאה היא כי גופנו מתגונן כלי הדם מתרחבים וגופנו מפריש חומר נוגדן סביב אזור העקיצה והתוצאה היא גרדת נוראה ובלתי נסבלת במקרה הטוב והידבקות במקרה הנורא.

זמן הדגירה של היתוש, כלומר – פרק הזמן שעובר בין העקיצה לבין הופעת הסימפטומים של הנגיף הוא חמישה ימים עד חמישה עשר.

אם נשתמש בריסוס נגד יתושים קיימת סכנה לא פחותה לבריאותנו, שכן אנשים מסוימים רגישים במיוחד לחומרי ההדברה המרוססים באוויר, ובמיוחד חולים הסובלים מאסטמה או ממחלות אחרות בדרכי הנשימה, וכך האדם הבריא עלול לפתח מחלות ובעיות עקב ריסוס.

לכן הפתרון המומלץ ביותר בכדי למנוע שיתושים יעקצו אותנו בעת שנתנו היא מיגון באמצעות רשתות יתושים שמותקנות על החלונות,בפתח הבית ובכל אזור שיש בו ריבוי יתושים.