החלפת רשת לחלון
אם הרשת קרועה, מחלידה, נפרמה או שסתם בא לכם לרענן את הנראות… אז החלפת רשת לחלון זה לא כזה עניין מסובך… אם יש לכם מסגרות ואתם רק רוצים להחליף את הרשת אז במאמר הבא נסביר לכם איך לבצע החלפת רשתות לחלונות הבית או המשרד.
מתי בעצם צריך לבצע החלפת רשת לחלון ?
אם הרשת נקרעה או שהרשת מתפוררת/בלויה, אם ברשת יש חורים אז הרשת נחשבת פחות יעילה כנגד מעופפים ויש להחליפה. מצב נוסף הינו בו הרשת הינה רשת ישנה אפורה (קלאסית) או רשת בצבע אחר ואנו מעוניינים לשדרג לרשתות שקופות או רשת פחם זכוכית (99% שקיפות) על מנת לשדרג את מראה החלון והנראות מבחינה אסתטית.
מהם השלבים להחלפת רשת לחלון ?
1.שלב ראשון – יש לפרק את המסגרת מהמסילות בזהירות ולהניח על שולחן מרופד (ניתן לשים כיסוי עבה) על מנת להמנע משריטות.
2.שלב שני – יש לשחרר את הגומיה מהיקף המסגרת
3.שלב שלישי – יש להניח את הרשת החדשה על המסגרת
4.שלב רביעי – יש להניח את הגומי החדש באחת הפינות ולדחוף בזהירות בעזרת מברג
5.שלב חמישי – בעזרת גלגלת רשת לגלול את הגומי למסגרת לכל ההיקף תוך שימת דגש על כך שהרשת תישאר מתוחה על מנת שלא יווצרו שוונצים וסימני מתיחה לא ישרים על גבי הרשת (רק במקרה והרשת לא מתוחה נכון).
6.שלב שישי – חיתוך הרשת שנשארה על ידי סכין יפנית בזהירות.
במידה ועברתם את כל השלבים אז זהו הרשת מוכנה ! ניתן להחזירה בזהירות למקומה.
למה חשוב להחליף את הרשתות בבית?
1.שמירה על איכות הסביבה – רשת שמתפוררת או מנדפת חלקיקי פלסטיק הינה רשת מזהמת. בנוסף לריחות לא נעימים שנפלטים מחומרי הפלסטיק גם מדובר ברשת שאינה יעילה יותר.
2.מיגון תקין – רשת קרועה אינה עונה על ייעודה ונחשבת כמעט כאילו אין רשת בכלל מכיוון שגודלו של היתוש הינו בממ ולכן קרע קטן נחשב כאילו הרשת כבר אינה מגנה על הפתח.
3.אסתטיקה – רשת קרועה ובפרט כזאת שכבר מתפוררת נראית כמו סחבה ופוגעת במראה הפתח ובפרט למי שחשוב נושא השקיפות.